Català / Español / English  ·  TEL. 937 610 596 · EMAIL fonlladosa@escolesfonlladosa.cat

Notícies

JORNADA SENSIBILITZACIÓ CAMPANYA DONACIÓ DE SANG. AGRAÏMENTS

28-03-2017

JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ

CAMPANYA DONACIÓ DE SANG

AGRAÏMENTS

 

Solidaritat i altruisme: dos valors que malauradament estan en desús, dos valors que tothom en parla però que cada vegada costa més dur a la pràctica. Però els alumnes de 3r d’ESO aquest curs els han après molt bé i han cregut en un projecte solidari i altruista: la donació de sang. I dijous passat ho van fer saber a tots els malgratencs encapçalant la campanya que van organitzar pel carrer per fer saber la seva implicació en el projecte i per encomanar-lo a tothom que va assistir a l’acte. Aquest entusiasme s’ha contagiat a tota l’escola, i petits i grans vam fer una jornada de sensibilització que no va deixar indiferent a ningú.

Els alumnes de 3r d’ESO encapçalaven la campanya amb una gran pancarta anunciant, sota el logotip creat per l’ocasió i el lema: Per cada gota de sang, un somriure, el dia, hora i lloc de la donació de sang: 4 d’abril a les Escoles Fonlladosa (de 15.30 a 19.30h). Els seguien els alumnes de 1r i 2n d’ESO que, amb timbals i percussió, proclamaven que se n’està preparant una de grossa. Vam recórrer el tram de carrer de l’escola fins arribar a la Plaça de l’Església, on ens esperaven els alumnes de 4t d’ESO per fer un número d’acrosport interpretant un ball amb la temàtica del projecte i on es representava clarament la necessitat de donar sang. El número acabava amb dos valors que estan de baixa: solidaritat i altruisme (valors que com a escola volem treballar amb aquest projecte), i amb un missatge molt clar: Dona sang!

Després, els alumnes d’infantil i primària van anar recorrent els carrers de Malgrat, repartint punts de llibre i ajudant a anunciar la campanya.

A les 12 del migdia, a l’escola, la Doctora Montserrat Tejedor (directora del CAP) i la Mireia Hernàndez (infermera) van fer una xerrada als alumnes d’ESO i als pares que van voler assistir-hi, incidint sobre la necessitat de donar sang per salvar vides. Moltes gràcies per aquesta col·laboració i també per la presència de Carme Roura (persona d’enllaç a Malgrat de Mar amb el Banc de Sang i Teixits).

L’espectacle de l’ESO es va tornar a repetir a la Riera, a les 13:00 , i el públic en aquest cas va ser sobretot de pares que sortien amb els petits de l’escola.

Volem donar les gràcies molt sincerament des d’aquestes quatre ratlles a tots els professors i alumnes de l’escola per haver fet possible aquest dia tan especial, on petits i grans ens vam conscienciar de la necessitat de projectes com aquest. I especialment als  nois i noies de 3r d’ESO perquè estan fent una molt bona campanya: des d’empaperar Malgrat amb cartells i tríptics i atendre els mitjans de comunicació (Ona Malgrat, El Malgratenc, Ràdio Marina, RAC1 i s’han posat en contacte també amb TV3 i Catalunya Ràdio) fins a la presentació a l’ajuntament de la campanya i a la lectura de contes solidaris del divendres a la Biblioteca La Cooperativa, entre d’altres activitats amb l’objectiu de fer-ne difusió. Ara queda com a plat fort una xerrada que duran a terme els mateixos alumnes de 3r d’ESO a la biblioteca que tindrà lloc dijous dia 30 de març, a les vuit del vespre. Així doncs, el 4 d’abril, el Banc de Sang recollirà els fruits que han anat sembrant tots aquests alumnes implicats en el projecte durant tant de temps. I seran molts! (Més de 100 donants inscrits!).

 

Núria Gil

Lluïsa Forroll

Cristina Fors

Professores responsables del projecte servei a la comunitat de 3r d’ESO

Escoles Fonlladosa


Xarxes socials: