Projectes

Projectes

Aprenem fent.

Projectes que sumen

Que impliquen a tota la comunitat educativa i que fan els seus aprenentatges estiguin arrelats al seu entorn i fomentin el seu esperit crític per ajudar-los a créixer des de tots els àmbits educatius.

Als projectes posem en pràctica el respecte, la reflexió, el diàleg, la tolerància, la presa de decisions i el treball en equip.

Revista Xarol

La revista de la nostra escola, feta per nosaltres. Un resum de tot allò que hem anat realitzant al llarg del curs i de les nostres inquietuds, per fer arribar la nostra realitat a tothom. Un projecte que ens defineix.

Donació de sang i plasma

Els alumnes aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper. Cada any superem un nou repte, que hi hagin cada vegada més donants.

Jornades solidàries

La solidaritat s’ha de viure i experimentar en primera persona, per això sempre estem oberts a projectes que impliquin ajuda, benestar propi i aliè, empatia i implicació ciutadana.

Aula de Natura

L’objectiu és que quan els alumnes acabin la escolaritat tinguin un coneixement de la biodiversitat més propera per tenir-ne una millor cura.

Ho portaran a terme bàsicament a través de sortides i laboratoris que posin en contacte els alumnes amb el medi natural i complementin la seva formació a l’aula amb la col·laboració d’un naturalista i educador ambiental.

Fira de robòtica

Un espai on podran exposar el seus aprenentatges i les seves creacions fetes al llarg del curs. Moment d’ensenyar a les famílies i companys el que tan ens motiva i ens agrada.

Binding

Metodologia avalada científicament que iniciem a EI5 per la detecció, la prevenció i superació de les dificultats lectores.

Llegir és una de les habilitats claus per aconseguir l’èxit escolar, completar el camí acadèmic satisfactòriament i poder continuar amb l’aprenentatge al llarg de la vida.

Manipulem les matemàtiques

Fent ús del material manipulatiu acompanyem l’alumnat perquè pugui utilitzar-los de forma intuïtiva i autodidacta i així explorin i comencin a conèixer i apreciar el fascinant món de les matemàtiques i arribin a descobrir els conceptes matemàtics.

La manipulació i l’experimentació d’aquests materials ajuden a construir en l’alumne el pensament i el raonament matemàtic.

Ens emocionem a través de l’art i de la música

L’art ens proporciona un ventall de possibilitats per poder expressar-nos amb recursos diferents a la paraula.

Des de l’escola s’ofereix una educació artística basada en ensenyar als alumnes a expressar el seu món interior, a aprendre, a comprendre i explicar el que passa, pensen i senten.

Som emprenedors

La finalitat és promoure l’esperit emprenedor de cada alumne i afavorir les capacitats, els valors, coneixements i habilitats que comporta l’emprenedoria.

Un projecte que fa a l’alumne responsable, autònom i creatiu.
Fomenta el treball en equip, l’autoconeixement, la visió crítica i la capacitat de resolució.

Les festes tradicionals

Gaudim de les festes com un punt de trobada i de participació de tota la comunitat educativa. Aquestes celebracions ens proporcionen moments divertits, diferents i de convivència amb els altres membres de la comunitat educativa.

Aquestes activitats interdisciplinàries i de trobada de tota la comunitat educativa, on l’alumnat és el protagonista, serveixen també per despertar-li el sentit de pertinença, unió, solidaritat i respecte a tots els pobles i cultures.

Projecte conjunt de l’escola

És un projecte comú, el tema del qual sorgeix dels interessos dels alumnes d’Infantil i Primària. L’objectiu d’aquest projecte és fer un aprenentatge cooperatiu i col·lectiu, que els acosti als seus interessos i que l’escola s’ambienti en el tema escollit.

Projectes interdisciplinaris

El nostre objectiu és ajudar als alumnes a aprendre, motivar-los a descobrir i, assolir els conceptes a través d’un aprenentatge significatiu, oferint canals que puguin ajudar als alumnes a pensar per ells mateixos, a investigar, a aprendre dels seus errors i dels seus encerts i d’aquesta manera també a aprendre a ser crítics. Amb una aplicació al món real.

Projectes de Recerca

El projecte de recerca és un treball d’investigació que ha de realitzar tot l’alumnat de 4t ESO. Aquest treball és una petita investigació que pot estar enmarcat dins d’una matèria o pot ser interdiciplinar. Es presenta per escrit i oralment.

L’escola fa una proposta de treball als nostres alumnats, organitza les tutories i estableix una normativa sobre el calendari, els criteris d’avaluació i la presentació.